Aurinkoenergia

Luonnon aurinkoenergia talteen aurinkopaneelien avulla

Aurinkoenergia on päästötöntä, uusiutuvaa energiaa. Se saadaan käyttöön, kun aurinkopaneeli ottaa talteen auringon säteilyn ja muuntaa sen sähköksi. Paneelit asennetaan yleensä katolle, jossa ne ottavat auringonsäteet talteen parhaassa mahdollisessa asennossa. Paneeli muodostuu sarjaan kytketyistä aurinkokennoista, jotka taas muodostuvat yksi- tai monikiteisestä piistä.

Tarvittaessa paneelit voidaan liittää akkuihin, joihin varastoidaan aurinkopaneelien tuottamaa sähköä. Ne voidaan liittää myös suoraan yleiseen sähköverkkoon, jolloin invertterin avulla aurinkopaneelin tuottama tasasähkö muunnetaan vaihtosähköksi.

Aurinkoenergia tuottaa sähköä maatalouksille

Tutustu Gef-vision tuotannonseurantaohjelmaan tästä >>

Aurinkoenergia tuo kaikkiin kiinteistöihin ilmaista sähköä

Rakennusten 0-energiatavoitteiden astuessa voimaan uusiutuvan energian merkitys kasvaa tulevaisuudessa huomattavasti. Suomessa vuotuinen aurinkoenergian määrä on lähes sama kuin Pohjois-Saksassa.

Valikoimasta löytyy valmiita verkkoon kytkettäviä paketteja 1,06 – 100 kWp:n teholuokissa ja offgrid-aurinkovoimaloita 12V ja 230V järjestelmiin. Järjestelmien asennus on yksinkertaista, ja jokaiselle kattotyypille löytyy oma ratkaisunsa. Järjestelmien asennukseen on vaihtoehtoja myös silloin, kun järjestelmä asennetaan esimerkiksi maahan.

Toimitamme valmiit paketit, jotka sisältävät paneelien ja invertterin lisäksi kattoasennustelineet ja kaapelit. Kaikki paketit ovat sähköverkkoon kytkettäviä. Valikoimastamme löytyvät myös tarvittavat ylijännitesuojat ja turvakytkimet.

Aurinkojärjestelmä toimii täysin automaattisesti. Tällöin käytetään ensisijaisesti paneelien tuottamaa sähköä ja jos se ei riitä, tarvittava sähkö saadaan sähköverkosta. Isot järjestelmät suunnitellaan tarpeen ja kohteen mukaan.

ESITTEITÄ

Aurinkoenergia | Painepesurit | Sähköasennukset

Copyright © 2017 Halikon Huoltosähkö Oy